9 Mart 2010 Salı



  GÖSTERİ: "AKVARYUM"11 MART SAAT 12.00

Tülin Şaşmaz Üzmez'in "akvaryum" gösterisi 11 Mart Perşembe günü Atatürk Anadolu Lisesi'ne konuk olacak. Etkinlik, Fotoğraf Kulübü rehber öğretmeni Necla Kılıç'ın katkısı ile gerçekleşiyor. Saat 12.00'de yapılacak gösteri konusunda Tülin Şaşmaz Üzmez şunları söylüyor:
"Ben bu çalışmam ile Romanların halen var olan ve yaşamakta olan kültürel değerlerine dikkat çekmeyi amaçladım. Onlar kendilerine has müzikleri ve eğlenceleri ve yaşam tarzlarıyla yaşadığımız şehirlerin zenginliğidirler. Bu kültüre sahip çıkmak korumak ve kollamak gerektiğine inanarak tüm bu yaşamların belgelenmesi gerektiğine inanarak fotoğraf çektim. Düğünlerde en renkli giysiler giyilir, masalar içkilerle özenle donatılır. Çalgıcılar mahallenin ortasında yerlerini alırlar; yaşlı, genç, çocuk, hatta bebekler hep birlikte eğlenmenin tadını çıkarır. Egedeki Roman mahallelerinde yok olmaya yüz tutan mahalle kültürü devam ediyor. Kentsel dönüşümle birlikte her şey gözünüzün önünde birden hızla yok olmaya başlıyor. Akvaryum çalışmam ile Romanların halen var olan ve yaşamakta olan kültürel değerlerine dikkat çekmeyi amaçladım. "


Tülün Şaşmaz Üzmez
14 Temmuz 1969 yılında İzmir' de doğdu. 1999 yılında İzmir Fotoğrafçılar Odası Eğitim Merkezi' nden aldığı eğitimle fotoğrafa başladı. IFOD ( İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği )' dan temel fotoğrafçılık eğitimi kursuna ve Belgesel fotoğraf atölyesine katıldı.
Ifod ve simurg fotograf grubu üyesi.
2007 yılında Ege mahallesi Romanlarıyla ilgili olarak “Akvaryum” ve 2009 yılında “Atlıkarınca” adını verdiği foto röportaj çalışmalarını tamamladı. “Hayatın İçinden” isimli fotoğraf sergisi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ileTarihi Havagazı Fabrikası Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı. İzmir’ de yaşıyor ve kişisel projelerini yapmaya devam ediyor. Belgesel fotoğraf projeleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.