4 Mart 2010 Perşembe





 GÖSTERİ: YERALTI KARALAMALARI  5 MART CUMA 17.45 VE 18.15
6.Zonguldak Fotoğraf Günleri’nin ilk gösterisini Alaaddin Kara 5 Mart Cuma günü gerçekleştirecek.
5 Mart Cuma günü SergiOdası’nda yapılacak gösterinin saatleri 17.45 ve 18.15.
Maden Teknikeri Alaaddin Kara “Yeraltı Karalamaları” başlıklı gösterisi için şunları söylüyor:
“İnsan ilişkilerinin yoğunluğundan dolayı devamlı bir itişme vardır yeraltında. Yedek, ustası ile usta, çavuşu ile çatışmadadır. Çavuş, mühendisi ile mühendisi, müdürü ile çatışır. İş barışı dengeler üzerinde yürürken, borular üzerine yazılan tebeşir karalamaları bir gerçeğe parmak basar. Bu yazılar onların iç dünyalarının yansımalarıdır.”
Kara, önceki çalışmalarında yeraltındaki üretim koşullarını fotoğraflayıp “Madenciler” başlığı altında gösteri ve sergiye dönüştürdü. “Kentin Arka Yüzü” isimli son çalışması ile kentin güncel bir sorununu işledi. Madenci kültürünü yakından gözledi, fotoğrafladı, zaman zaman öyküye dönüştürdü.

ALAADDİN KARA
Zonguldak doğumludur. Halen, Üzülmez Bölgesi Asma Dilaver İşletmesinde çalışmaktadır. Fotoğrafın yanı sıra, öykü çalışmalarına da devam etmektedir. Çalışma arkadaşlarının çalışma koşullarını ve yaşam şekillerini gözlemler. Onların gerçek yaşamlarını öne çıkarmaya çalışır. Madenci kültürünün yaşamına çok şeyler kattığının bilinciyle hareket eder. Onları önemser, deklanşörünü ve kalemini önce onlara çevirir.