1 Mart 2010 Pazartesi


 SERGİ : MADENCİLER : 3-13 MART'10 : AÇILIŞ 17.00

6.Zonguldak Fotoğraf Günleri, 3 Mart Çarşamba günü saat 17.00’de foto muhabiri Ahmet Tokyay'ın “Madenciler” sergisi ile açılacak.
Tokyay’ın Zonguldak’ta gazetecilik yaptığı dönemde çektiği madenci fotoğraflarından oluşan sergide 50x70 boyutlarında siyahbeyaz ve renkli 24 fotoğraf yer alıyor.
Ahmet Tokyay, fotoğrafa lise yıllarında başladı ve ilk sergisini okulunda açtı. Daha sonra ATV, Doğan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı için çalıştı. Zonguldak Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Topluluğu ZOFSAT’ın kuruluşuna katıldı. Askere gitmeden önce İstanbul’da Galatasaray Dergisi’nde foto muhabiri olarak bulundu.

AHMET TOKYAY
1981 yılında Zonguldak’ta doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. İlkokulda fotoğraf ile tanışan Tokyay, ilk fotoğraf sergisini Zonguldak Fener Lisesi’nde açtı ve yine ilk ödülünü burada okurken aldı. ATV Televizyonunda kamereman olarak işe başladı. Daha sonra Doğan Haber Ajansı (DHA ) ve Anadolu Ajansı (AA)’nda çalıştı. En son Galatasaray Dergisi’nde Foto Muhabiri olarak çalışan Tokyay, vatani görevini yapmak için buradan ayrıldı. Çalıştığı süre içerisinde Tokyay’ın çeşitli dergilerde yazı ve fotoğrafları da yayımlandı.