13 Mart 2010 Cumartesi



 GÖSTERİ: "SURİYE DOĞAÇLAMALARI" BARIŞ AĞCA  15 MART SAAT 17.45

Genç fotoğrafçılardan Barış Ağca, Fotoğraf Günleri'ne, yaptığı Suriye gezisi sonucu ortaya çıkan "Suriye Doğaçlamaları" başlıklı gösterisiyle konuk oluyor. Gösterisine Kabak Kemane eşliğinde canlı müzikle katılacak.
Barış Ağca, gösterisinin öyküsünü şöyle anlatıyor:

"Var iken bir zaman, yok iken bir zaman. Bazen yanı başımızda, bazen çok uzağımızda, bazen küçük, bazen büyük bir Şam Ülkesi varmış. Bir varmış, bir yokmuş; Şam,Halep,Palymra, Hama ve daha neler varmış. Dünyanın yaşayan en eski şehirleri bu topraklarda kurulmuş. İşte o şehirlere masallar, şiirler, şarkılar yazılmış. Şiirlerden birini de Nazım Hikmet fısıldamış Halep'in ipiri kulaklarına: İşte geldik gidiyoruz, şen olasın Halep şehri...
Suriye'yi Nazım Hikmet'in dizelerinden okumak, fotoğraflara doğaçlama çalınacak kabak kemanin sesiyle dinlemek, yılların sadece bir saniye gibi geçtiği sokaklarına göz ucuyla dokunmak için Suriye Doğaçlamaları'na davetlisiniz.
Amaç maalesef bir deklanşör basış anı kadar görebildiğim Suriye'yi, hızlı bir kalp atışı kadar gösterebilmek. Yeni fotoğraf projeleri için ufak bir deneme, uzun bir yol için hazırlık, ince bir başlangıç."


BARIŞ AĞCA
"1976 Zonguldak doğumlu. İTÜ Denizcilik Fakültesini bitirdikten sonra gemilerde çalıştığı 10 yıl boyunca dünyadaki limanlara kaptan olarak misafir oldu ve son 2 yıldır Zonguldak Limanına gelen gemilere kılavuz kaptan göreviyle ev sahipliği yapmakta ancak bu dünyada halen bir misafir. 3 yıl önce hobi olarak fotoğraf ile uğraşmaya başladı. İlk kez katıldığı İstanbul'da Canon sponsorluğunda düzenlenen bir fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü aldı. Kpt. Hayrettin Uzun'un deniz üzerine uzun bir şiiriyle birlikte harmanlanmış bir fotoğraf kitabı hazırladı. Fotoğraf sayesinde kendisini ve çevresini anlamaya çalışmakta ve uzun bir öğrenme sürecinde çatallı bir yolun en başında. Bundan sonra fotoğrafı güzele adanmış bir amaç olarak değil hayalleri için araçlardan sadece biri olarak deneysel tatta kullanmak istiyor."